Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat af skolebestyrelsesmøde mandag d. 25. februar 2025

Deltagere

Anne Mette Marker Mertz, Emmy Koefoed, Nina Kavanagh, Patricia Bovién Nørfelt, Lotte Toftgaard, Mette Hassing Christensen, Anders Hansen, Sebastian Bardram-Pedersen, Jan Skjoldborg, Henrik Buchardt, Mikkel Grundtvig, Nikolaj Lam, Ane Christoffersen og Henriette Aaby

Afbud: Anne-Louise Quass
Referent: Mikkel Grundtvig

Dagsorden

Mødeleder: Anne Mette Marker Mertz

  1. Godkendelse af dagsorden v/Anne Mette
    - Dagsordenen blev godkendt
     
  2. Opfølgning på punkter fra sidste møde v/Henriette
    - Revideret princip for skolens arbejde m. dysleksi gennemgås mhp. på godkendelse.
    Ref: Bestyrelsen gennemgik det reviderede princip og kom med forslag til rettelser og tilføjelser. Henriette retter det til og sender det ud til skriftlig godkendelse.
     
  3. Skolens økonomi og regnskab v/Jan 
    - Resultat for 2024 og indblik i budgetåret 2025
    Ref: Skolen er kommet ud af regnskabsåret 2024 med et samlet overskud på 236.000 kr. som er overført til 2025. Dette skyldes rettidig omhu, hvilket bevirker, økonomien for 2025 også ser fornuftig ud.
    Bestyrelsen godkendte budget for undervisningsmidler. Resten af budgettet godkendes på næste møde.
     
  4. Skolegården v /Jan
    - Status på skybrudssikring og udbedring af skolegården
    Ref: Jan redegjorde for planen for skybrudssikring af skolegården. Arbejdet kommer til at foregå i sommerferien. Bestyrelsen afsøger sammen med ledelsen de økonomiske muligheder for at lave kvalitetsindhold i skolegården.
    Arbejdsgruppen for ”Skolens fysiske rammer” mødes snarest og opsporer de penge, som kommunen har givet tilsagn om til etablering af skolegård. Jan indkalder til mødet.
     
  5. Trafikale udfordringer i morgentimerne v/Jan
    Ref: Skoleledelsen har kontaktet ”Vej og Park” og orienteret om, at vi ønsker trafikal løsning for Fuglebakkevej, svarende til den, der pt. er på Duevej. Dette er godkendt og processen er i gang.
     
  6. Feriekalender for skoleårene 2026-2027 og 2027-2028 v/Henrik
    Ref: Bestyrelsen anbefaler 200 skoledage. Henriette sender høringssvar i morgen, hvor vi anbefaler at udvide vinterferien med henholdsvis en og to dage.
     
  7. Meddelelsesbogen v/Henrik
    - hvordan er der samlet op på personalets arbejde med værktøjet?
    - hvordan sikres kvalitet i anvendelsen af værktøjet?
    Ref: Henrik gav en kort status på arbejdet med Meddelelsesbogen.
     
  8. Meddelelser
    • Medarbejderrepræsentanter – intet nyt
    • Undervisning og fritid v/ledelsen – ledelsen arbejder med Folkeskolens Kvalitetsprogram. Mere om dette senere.
    • Forældrevalgte – Anne Mette træder ud af skolebestyrelsen og af rollen som formand pga. omstruktureringer på hendes arbejdsplads. Vi siger tak for hendes Kæmpe indsats. Forældrerepræsentanterne konstituerer sig med ny formand inden næste møde.
    • Elevrepræsentanter – Eleverne spørger til fraværet af terminsprøve i 8. klasse. Ledelsen forklarede bevæggrundene for fravalget af dette.
       
  9. Henvendelser vedr. skolens APV v/Anne Mette
    - dette punkt er uden elevrepræsentanternes deltagelse
    Ref: 
    De forældrevalgte gjorde opmærksom på, at skolens arbejdsmiljø ikke hører under skolebestyrelsens virkefelt. APV’en er udelukkende på dagsordenen, idet mange forældre har læst skolens APV og på den baggrund er blevet bekymrede for, hvad der sker på skolen – dette er relevant for bestyrelsen.

    Skolens tillidsvalgte (MED-udvalget) har over for bestyrelsen anerkendt, at der er forhold i APV’en, som skolen som samlet organisation skal arbejde med. De giver udtryk for, at der mellem de tillidsvalgte og skolens ledelse er et godt samarbejde omkring, hvordan arbejdsmiljøet kan forbedres – og at APV’en også anvendes aktivt i dette arbejde. Samarbejdet om arbejdsmiljøet har været i gang siden august 2024, og MED-udvalget ønsker arbejdsro til at fortsætte det gode arbejde.
    De forældrevalgte i bestyrelsen anerkender dette ønske og er betryggede ved at høre, at udfordringer i arbejdsmiljøet tages alvorligt, og at der allerede er gode processer i gang i MED-udvalget. Det vil de orientere andre forældre om, såfremt de modtager bekymringshenvendelser på baggrund af APV’en.

    Bestyrelsen drøftede også, hvordan der kan arbejdes med at genskabe tillid til skolen for de forældre, som måtte gå med en alvorlig bekymring. Skolen har kendskab til få konkrete forældre, der udtrykker bekymring og hører derudover noget på vandrørene. Det er vanskeligt at genskabe tilliden uden konkret viden om, hvor den evt. er brudt, og ledelsen vil meget gerne i dialog med de forældre, der måtte gå med en alvorlig bekymring. Bestyrelsens forældrevalgte vil derfor opfordre bekymrede forældre til at rette direkte henvendelse til skolens ledelse, hvis der er noget, som de er utrygge ved og ønsker at drøfte.
    Bestyrelsen har ikke indflydelse på skolens pædagogiske praksis, men da enkelte forældre har kontaktet forældrevalgte med bekymring omkring denne, drøftede bestyrelsen den pædagogiske retning, som skolen har fulgt siden sommeren 2023.

    Henriette redegjorde for skolens pædagogiske retning ved at tage afsæt i nyere forskning og fastslår, at:

    • elever, der visiteres fra folkeskolen til en specialskole får en dårligere skolegang og et dårligere afsæt i voksenlivet.
    • antallet af elever, der kommer på specialskole har de sidste ti år været støt stigende – knapt ti procent af landets 9. klasses elever går i et specialiseret tilbud.
    • der er ikke evidens for, at elever, der tages ud af klassen til ekstraundervisning i fx dansk, samlet set bliver dygtigere.
    • elever, der tages ud af klassen til ekstraundervisning i fx dansk går glip af den undervisning, der er inde i klassen – og det strider mod lovgivningen.
    • Skolen brugte indtil 2023 mange ressourcer på faglig undervisning af få elever uden for klassen, hvor effekten var udokumenteret, og hvor selve indsatsen var i strid med lovgivningen.

    Skolens pædagogiske vision er at sikre deltagelsesmuligheder i klassefællesskabet for alle skolens elever uafhængigt af fagligt niveau, funktionsnedsættelser eller særlige behov – fordi alle elever har ret til en god skolegang med læring, trivsel og dannelse i fokus.
    Ressourcerne til supplerende undervisning lægges i dag ude på årgangene og kommer elever på alle faglige niveauer til gavn. Og der arbejdes med et kompetenceløft af lærere og pædagoger, så de får pædagogiske redskaber til at støtte de elever, der udfordrer skolens ramme.

    Bestyrelsen udtrykte fortsat opbakning til skolens ledelse og til den pædagogiske retning, der er lagt.
    De ser samtidig et behov for mere kommunikation til skolens forældre og opfordrer ledelsen til at finde meningsfulde anledninger til at kommunikere oftere til forældrene. Ledelsen anerkender behovet og tager opfordringen op.

  10. Eventuelt
     
  11. Næste gang
    - Udkast til skolens skærmpolitik
    - Udkast til princip for digital dannelse
    - Handleplan ved digitale krænkelser
    - Drøftelse af forældremøder og skole-hjem-samtaler