Mad - og måltidspolitik for Skolen på Duevej
Undervisningsdelen:
Det er skolens holdning, at måltider indtages i fællesskab med andre og det er forældrenes ansvar at sørge for sunde kostvaner for deres børn.
- Eleverne har mad med hjemmefra og en ”10 mad” og for de store børn noget mad til sene eftermiddage
- For 0.-6.kl. spises frokosten i fællesskab i klassen
- Der kan bestilles mælk fra Frederiksberg mælkeforsyning
- Der kan bestilles frugt via en frugtordning
- I forbindelse med undervisningen i Madkundskab anvendes der fortrinsvis økologiske produkter. I madkundskab følges Fælles Mål for undervisningen
Fritidsdelen:
- Det er det overordnede mål for SFO og Klubs mad – og måltidspolitik, at den mad vi serverer er sund og mættende for børnene, så de har energi til at lege med deres kammerater og deltage i aktiviteterne. I det lange perspektiv er visionen at medvirke til at forebygge overvægt og livsstilssygdomme med henblik på, at børnene får et langt og sundt liv. Dette kommer til udtryk i følgende delmål:
- SFO og klub opfordrer børnene til at gøre brug at tilbuddet om eftermiddagsmad.
- Det er målet at medvirke til at sund mad - og spisevaner bliver en naturlig del af børnenes hverdag.
- Klubben opfordrer børnene til at gøre brug af tilbuddet om aftensmåltid.
- Børnene bliver inddraget i serveringen af eftermiddagsmåltidet eller aftensmåltidet svarende til deres alder.
- Børn som møder tidligt på SFO før skoletid får tilbudt et sundt morgenmåltid.
Ansvarlige og evaluering
- Leder af Skole, SFO og klub har det overordnede ansvar for Mad- og måltidspolitikken og Mad og måltidsaktiviteterne evalueres og udvikles løbende på personalemøder.